B&K Senior Klub

 

 

 

Forside

Bestyrelse

Vedtægter

Referater

Indmeldelsesblanket

Opslagstavlen

Fotoalbum

Historisk Samling

Meddelelser

 

Arkiv: 2019 2018 2017 2016 2015 2014 2013 2012 2011

30. juni 2019

B&K Senior Klub arrangerer:  

Besøg på Holmen

Rundvisning på
fregatten Peder Skram
og Holmens mastekran

Tid:

Torsdag den 19. september kl. 11.00 til ca. 15.00.

Sted: 

Marinestation Holmen, Nyholm, Henrik Gerners Plads 1, 1439 København

Pris:

Kr. 99,- per deltager – inklusive entre og rundvisning

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto 
(se nedenfor) senest fredag den 6. september 2019.

Fregatten Peder Skram var under Den kolde Krig kommandoskibet for den danske og vesttyske marines forsvar af Sjælland og øerne i tilfælde af invasion. Som et stykke dansk skibsbygningskunst er fregatten Peder Skram bevaret som museum på Nyholm. Mange vil dog nok også huske skibet for den uheldige ”Hovsa-missil”, der i 1982 ramte et sommerhusområde i Lumsås.

Nyholm er fortsat militært område, men med adgang for publikum fra klokken 8.00 til solnedgang. På rundvisningen kan du opleve, hvordan livet var ombord i fregatten Peder Skram. Hvordan, den menige besætning boede på banjerne og officererne i deres lukafer. Du kan se, hvor de arbejdede - vaskeriet, arresten, kabyssen, skibshospitalet, radiostationen og chefens kvarter. Turen går også til maskinrummene og O-rummet, hvorfra en eventuel søkrig blev ledet. Du kan prøve at betjene fregattens 20 mm og 40 mm kanoner, løfte på granaterne, røre ved missiler og torpedoer.

Vi vil også besøge Nyholms fredede mastekran fra 1751 med dens udstilling, der fortæller om Holmens mere end 300-årige historie.

Bemærk, at Peder Skram og Mastekranen kan være en udfordring for gangbesværede på grund af de mange dæk og stejle lejdere.

Efter rundvisningen kan du, hvis du har lyst, tage med til Reffen, Nordens største street food marked, og spise en frokost. På Reffen finder du mere end 50 boder med mad fra hele verden til rimelige priser.

Transport
Bus, havnebusser og parkering

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 99,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt for tekst til modtager.

Arrangør og kontaktperson
Niels Dreijer, e-mail:
niels.dreijer@alumni.insead.edu – mobil 2276 1261.
 

30. juni 2019

B&K Senior Klub arrangerer:  

Grill-hygge 2019

Hygge og grillmad i gården hos Brüel & Kjær

Tid:

Tirsdag den 27. august kl. 17.00 til cirka 20.00.

Sted:    

Den indre gård på Brüel & Kjær, Skodsborgvej 307, Nærum (hvis det regner, går vi i kantinen).

Pris:

Kr. 31,- per deltager.

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto (se nedenfor) senest mandag den 19. august 2019.

Kom til grill-hygge i gården hos Brüel & Kjær:
Sensommer, mad og drikke, gode venner og kolleger.

B&K Senior Klub inviterer igen i år til hygge og festligt samvær omkring grillen. Ligesom de tre seneste år vil der også være levende musik på harmonika – og mulighed for en fællessang eller to.

Du kan også i år nyde en klassisk sommerbuffet – pølser og hakkebøffer fra grillen, kartoffelsalat og mixet salat – og selvfølgelig med brød til. Der vil være lidt vin, øl og diverse vand til at skylle ned med. Til slut kan du indtage en kop kaffe.

Alt sker under parasollerne i B&K’s gård – skulle det regne, rykkes arrangementet til kantinen.

Husk dit medlemskort – det er jo dit adgangskort til firmaet! Kom gerne til tiden – men helst ikke for meget før – vi må vise hensyn til arbejdspladsen.

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 31,- på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt, der hedder "Tekst på modtagers kontoudskrift".

Arrangør og kontaktperson
Karen-Marie Skibbjerg Larsen
, e-mail:
Karen-MarieS.Larsen@bksv.com
eller tlf. 4060 0581.
Leif Pedersen, e-mail:
leif@peder-pedersen.eu eller tlf. 2089 1073.
 

 

4. juni 2019

B&K Senior Klub arrangerer:  

Sommerudflugt
til Vestvolden

- Rundvisning i Ejbybunkeren
og frokost i det grønne

 

Tid:

Torsdag den 20. juni kl. 11.30 til ca. 15.00.

Sted: 

Ejbybunkeren/Vestvolden, Jyllingevej 303, 2610 Rødovre

Pris:

Kr. 71,- per deltager - inkluderer entre og rundvisning. Medbring selv din frokost.

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto 
(se nedenfor) senest fredag den 14. juni 2019.

På en rundvisning i Ejbybunkerens gange kan vi rejse tilbage i tiden og opleve historien på en ny og anderledes måde. En række digitale og interaktive installationer giver liv til Ejby-bunkerens, Vestvoldens og Befæstningens historie. Rundvisningen tager godt en time. 

Efter rundvisningen kan vi indtage vores medbragte mad og drikkevarer sammen. Er vejret til det, spiser vi i det fri ved volden, hvor der er borde og bænke - hvis ikke, i Ejbybunkerens messe. Kaffe og sodavand, men ikke øl, kan købes i cafeen. 

Ejbybunkeren blev under den kolde krig fra 1954 brugt som kontrolcenter for Københavns luftforsvar. Senere blev den brugt til forskellige, hemmelige formål af bl.a. Forsvarets Efterretningstjeneste, indtil den i 2005 blev overdraget Naturstyrelsen.

Vestvolden blev opført 1888-92 som en del af Københavns Landbefæstning. Anlægget, der strækker sig fra Avedøre i syd til Utterslev i nord er en omkring 14 km lang vold med voldgrave, skanser, magasiner og underjordiske gange. Oprindeligt var der også en jernbane bag volden.

Det var Danmarkshistoriens største anlægsarbejde indtil opførelsen af Storebælts-forbindelsen, men udviklingen indenfor artilleri under 1. verdenskrig betød, at Vestvolden mistede sin militære betydning og blev nedlagt i 1920. Volden er i dag fredet som fortidsminde og natur.

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 71,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt for tekst til modtager.

Arrangør og kontaktperson
Anni Hansen, e-mail:
anniogole@hansen.mail.dk – tlf. 21464135.
 

 

28. marts 2019

B&K Senior Klub arrangerer:  

Besøg på Regensen

- Omvisning og efterfølgende frokost på restaurant Jacobsen

Tid:

Tirsdag den 7. maj kl. 11.00 til ca. 14.00.
Bemærk: Mødetid senest 10.50 foran porten i nr. 2.

Sted: 

Regensen, Store Kannikestræde 2, København K.

Pris:

Kr. 165,- per deltager. Prisen inkluderer frokostplatte med kaffe.

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto 
(se nedenfor) senest tirsdag den 30. april 2019.

Det Kongelige Kollegium, Christians Røde Gård eller bare Regensen; kært barn har mange navne. Det næsten 400-årige kollegium, der ligger som en oase midt i København, er Danmarks næstældste og fra gammel tid mest prestigefyldte. Nu har du mulighed for at opleve stedet og dets særlige atmosfære.

På omvisningen vil du se regensgården med frk. Lind, den gamle kirkefløj, fægtekælderen, den gamle viceprovstebolig og Regensens bibliotek. Du vil høre om Regensens historie, arkitektur og ikke mindst de mange - skøre - traditioner, der stadig holdes i hævd her på Regensen, hvad det vil sige at holde et regensembede, om kollegiets berømtheder, om kunsten at sjofle og om, hvad det vil sige at dø i løbet af ens levetid - regensianerne ”dør”, når de fraflytter Regensen.

Efter besøget går turen til restaurant Jacobsen, Kultorvet 2, hvor der vil blive serveret en frokostplatte, inklusive kaffe. Drikkevarer til maden er for egen regning.


Tilmelding og betaling

Indbetal venligst kr. 165,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt for tekst til modtager.

Arrangør og kontaktperson
Connie Christiansen, e-mail: harryc@outlook.dk eller tlf. 4089 4937.
 

 

27. februar 2019

B&K Senior Klub arrangerer:  

Ødegaard &

Danneskiold-Samsøe

- Foredrag om et akustikfirmas historie
 

Ulrik Danneskiold-Samsøe peger på de lyd-
absorberende fortove i Drogden tunnelen
.
 

Tid:

Onsdag den 27. marts kl. 15.00 til ca. 18.00.

Sted:

Universitetet på Brüel & Kjær, Skodsborgvej 307, 2850 Nærum

Pris:

Kr. 43,- per deltager. Prisen dækker sandwich med øl eller vand.

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto 
(se nedenfor) senest onsdag den 20. marts 2019.

Akustikfirmaet Ødegaard & Danneskiold-Samsøe A/S blev startet i 1980 af de to unge entreprenører, John Ødegaard og Ulrik Danneskiold-Samsøe, der som maskiningeniører i perioden 1972-1975 delte kontor på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

John Ødegaard måler udstrålet lydintensitet i vandet fra et seismisk skib.

Foredragsholderen, Ulrik Danneskiold-Samsøe, vil fortælle, hvordan ideen skabtes og i årene 1980–2005 udviklede sig til at blive et af verdens førende rådgivende ingeniørfirmaer inden for akustik, støj og vibrationer i mekaniske konstruktioner.

I mere end 25 år betjente firmaet kunder fra hele verden inden for marine-, jernbane- og olie/gas industrien, samt byggeri og industri. I 2005 blev virksomheden købt af Lloyds Register - da havde den en eksportandel af salget på 85% og cirka 65 medarbejdere. Der blev også udviklet en nicheservice i støjovervågning, og senere også støjrensning, af seismiske signaler. Dette foregik i søsterselskabet Ødegaard A/S, der i 2006 blev købt af Schlumberger Inc. Ødegaard havde på købstidspunktet cirka 35 medarbejdere.

Ulrik Danneskiold-Samsøe vil komme ind på de gode forudsætninger i Danmark, nemlig en stor søfartsindustri, et enestående samarbejde med DTU, en god opbakning fra B&K i startfasen, en støjlovgivning, hvor Danmark lå i front, og et tillidsfuldt samarbejde med kundebranchernes andre aktører.

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 43,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt for tekst til modtager.

Arrangører og kontaktpersoner
Hans-Ole Ketting, e-mail: h-o.ketting@post.tele.dk eller tlf.: 4580 6348.

Carsten Frederiksen, e-mail: cfrederiksen@c.dk eller tlf.: 2049 7218.
 

 

23. januar 2019

B&K Senior Klub arrangerer:  

Besøg hos
LumaSense Technologies

- Foredrag og rundvisning
 

 

Tid:

Onsdag den 20. februar kl. 16.00 til ca. 18.00.

Sted: 

LumaSense Technologies A/S, Energivej 30, 2750 Ballerup

Pris:

Kr. 15,- per deltager.

Tilmelding:

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto 
(se nedenfor) senest onsdag den 13. februar 2019.

I 1992 blev Brüel & Kjær opkøbt af et tysk holdingselskab og opdelt i en række separate virksomheder. En af dem blev INNOVA AirTech Instruments, der senere har skiftet navn til LumaSense Technologies A/S og i dag er ejet af amerikanske firma Advanced Energy, der fremstiller avancerede måle- og kontrolløsninger til energi.

Under besøget vil du høre om virksomhedens historie siden adskillelsen fra Brüel & Kjær, få en introduktion til fotoakustik og en demonstration af de aktuelle produkter, 1512 Gas Monitor og 1409 Multipoint sampler – og selvfølgelig få en rundtur i virksomheden.

LumaSense udvikler og producerer instrumenter til brug for måling, kontrol og analyser af luftarter og klimatiske forhold. Selskabet er førende indenfor fotoakustiske gasmonitorer og tilbyder blandt andet løsninger indenfor målinger af indendørs luftkvalitet og udledning.

Den fotoakustiske effekt er dannelsen af lydbølger efter lysabsorption i et materiale. For at opnå denne effekt skal lysintensiteten variere, enten som moduleret lys eller som pulserende lys. Den fotoakustiske effekt kvantificeres ved at måle ændringer i den dannede lyd med mikrofoner eller piezoelektriske sensorer.

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 15,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt for tekst til modtager.
 

Arrangør og kontaktperson
Søren Helstrup Gregersen,

e-mail: shgregersen@gmail.com

eller tlf.: 4060 0585.
 

 

 B&K Senior Klub
c/o Brüel & Kjær Sound and Vibration Measurement A/S
Skodsborgvej 307 DK-2850 Nærum