B&K Senior Klub

Besøg på Regensen

- Omvisning og efterfølgende frokost på restaurant Jacobsen

Tid:

Tirsdag den 7. maj kl. 11.00 til ca. 14.00.
Bemærk: Mødetid senest 10.50 foran porten i nr. 2.

Sted:

Regensen, Store Kannikestræde 2, København K.

Pris:

Kr. 165,- per deltager. Prisen inkluderer frokostplatte med kaffe.

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto
(se nedenfor) senest tirsdag den 30. april 2019.

Det Kongelige Kollegium, Christians Røde Gård eller bare Regensen; kært barn har mange navne. Det næsten 400-årige kollegium, der ligger som en oase midt i København, er Danmarks næstældste og fra gammel tid mest prestigefyldte. Nu har du mulighed for at opleve stedet og dets særlige atmosfære.

På omvisningen vil du se regensgården med frk. Lind, den gamle kirkefløj, fægtekælderen, den gamle viceprovstebolig og Regensens bibliotek. Du vil høre om Regensens historie, arkitektur og ikke mindst de mange - skøre - traditioner, der stadig holdes i hævd her på Regensen, hvad det vil sige at holde et regensembede, om kollegiets berømtheder, om kunsten at sjofle og om, hvad det vil sige at dø i løbet af ens levetid - regensianerne ”dør”, når de fraflytter Regensen.

Efter besøget går turen til restaurant Jacobsen, Kultorvet 2, hvor der vil blive serveret en frokostplatte, inklusive kaffe. Drikkevarer til maden er for egen regning.

Tilmelding og betaling

Indbetal venligst kr. 165,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt for tekst til modtager.

Arrangør og kontaktperson
Connie Christiansen, e-mail: harryc@outlook.dk eller tlf. 4089 4937.

27. februar 2019

Ødegaard &

Danneskiold-Samsøe

- Foredrag om et akustikfirmas historie

Ulrik Danneskiold-Samsøe peger på de lyd-
absorberende fortove i Drogden tunnelen
.

Tid:

Onsdag den 27. marts kl. 15.00 til ca. 18.00.

Universitetet på Brüel & Kjær, Skodsborgvej 307, 2850 Nærum

Pris:

Kr. 43,- per deltager. Prisen dækker sandwich med øl eller vand.

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto
(se nedenfor) senest onsdag den 20. marts 2019.

Akustikfirmaet Ødegaard & Danneskiold-Samsøe A/S blev startet i 1980 af de to unge entreprenører, John Ødegaard og Ulrik Danneskiold-Samsøe, der som maskiningeniører i perioden 1972-1975 delte kontor på Danmarks Tekniske Universitet (DTU).

John Ødegaard måler udstrålet lydintensitet i vandet fra et seismisk skib.

Foredragsholderen, Ulrik Danneskiold-Samsøe, vil fortælle, hvordan ideen skabtes og i årene 1980–2005 udviklede sig til at blive et af verdens førende rådgivende ingeniørfirmaer inden for akustik, støj og vibrationer i mekaniske konstruktioner.

I mere end 25 år betjente firmaet kunder fra hele verden inden for marine-, jernbane- og olie/gas industrien, samt byggeri og industri. I 2005 blev virksomheden købt af Lloyds Register - da havde den en eksportandel af salget på 85% og cirka 65 medarbejdere. Der blev også udviklet en nicheservice i støjovervågning, og senere også støjrensning, af seismiske signaler. Dette foregik i søsterselskabet Ødegaard A/S, der i 2006 blev købt af Schlumberger Inc. Ødegaard havde på købstidspunktet cirka 35 medarbejdere.

Ulrik Danneskiold-Samsøe vil komme ind på de gode forudsætninger i Danmark, nemlig en stor søfartsindustri, et enestående samarbejde med DTU, en god opbakning fra B&K i startfasen, en støjlovgivning, hvor Danmark lå i front, og et tillidsfuldt samarbejde med kundebranchernes andre aktører.

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 43,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt for tekst til modtager.

Arrangører og kontaktpersoner
Hans-Ole Ketting, e-mail: h-o.ketting@post.tele.dk eller tlf.: 4580 6348.

Carsten Frederiksen, e-mail: cfrederiksen@c.dk eller tlf.: 2049 7218.

23. januar 2019

Besøg hos
LumaSense Technologies

- Foredrag og rundvisning

Tid:

Onsdag den 20. februar kl. 16.00 til ca. 18.00.

LumaSense Technologies A/S, Energivej 30, 2750 Ballerup

Kr. 15,- per deltager.

Tilmelding sker ved at indbetale beløbet på B&K Senior Klubs konto
(se nedenfor) senest onsdag den 13. februar 2019.

I 1992 blev Brüel & Kjær opkøbt af et tysk holdingselskab og opdelt i en række separate virksomheder. En af dem blev INNOVA AirTech Instruments, der senere har skiftet navn til LumaSense Technologies A/S og i dag er ejet af amerikanske firma Advanced Energy, der fremstiller avancerede måle- og kontrolløsninger til energi.

Under besøget vil du høre om virksomhedens historie siden adskillelsen fra Brüel & Kjær, få en introduktion til fotoakustik og en demonstration af de aktuelle produkter, 1512 Gas Monitor og 1409 Multipoint sampler – og selvfølgelig få en rundtur i virksomheden.

LumaSense udvikler og producerer instrumenter til brug for måling, kontrol og analyser af luftarter og klimatiske forhold. Selskabet er førende indenfor fotoakustiske gasmonitorer og tilbyder blandt andet løsninger indenfor målinger af indendørs luftkvalitet og udledning.

Den fotoakustiske effekt er dannelsen af lydbølger efter lysabsorption i et materiale. For at opnå denne effekt skal lysintensiteten variere, enten som moduleret lys eller som pulserende lys. Den fotoakustiske effekt kvantificeres ved at måle ændringer i den dannede lyd med mikrofoner eller piezoelektriske sensorer.

Tilmelding og betaling
Indbetal venligst kr. 15,- per deltager på B&K Senior Klubs konto i Danske Bank – nr. 1551-10842522. Husk i nævnte rækkefølge at skrive 1) dit 3-cifrede medlemsnummer, 2) dine fornavnes forbogstaver 3) dit efternavn (og kun det) i netbankens skrivefelt for tekst til modtager.

Arrangør og kontaktperson
Søren Helstrup Gregersen,